Vogelvereniging Vogelvreugd

Toerako Livingstone

Nederlandse naam: Toerako Livingstone
Latijnse naam: Tauraco livingstonii
Continent(en): Afrika ,
Specifiek vindgebied:  Zuid Afrika
Grootte: 45 cm
Temperatuur: Winterhard maar zeer gevoelig op tenen
Toerako Livingstone - Tauraco livingstonii

Algemene omschrijving

Bij zitten de vogels in de winter binnen bij ongeveer 5 graden. Dit doe ik omdat zoiezo het water dan niet bevriesd maar ook omdat de tenen van toerako's er vrij snel af vriezen.
De toerako zelf is een sterke vogel  en kan wel tegen een stootje.

Omdat de kleuren van toerako's komen van stoffen die alleen bij toerako's voorkomen, kan het zijn dat door badderen de kleur er een beetje afgaat, dan kleurt het water soms ook rood van de kleur van de vleugels. (rood -turacine en groen-turacoverdine)

Geslachtsonderscheid

Geslachtsbepaling zonder DNA is zeer moeilijk

Omgeving

Verder hebben de vogels een ruime voliere nodig met naar mijn mening veel beschutting, zodat de pop kan schuilen voor de man als het nodig is.

Toerako's springen erg ver maar zijn het mooist in de vlucht, dan is het rood onder de vleugels goed te zien.

Er worden ook goede kweek resultaten geboekt in onbeplante volieres maar ik probeer het leefgebied van de vogels zo goed mogelijk na te bootsen.Waar je op moet letten in de voliere, is dat de man de pop van de een op andere dag ineens aan kan vallen en flink vewonden of mischien zelfs doden, bij mij is het alleen gebleven bij wat geplukte veren. Zorg dus altijd voor genoeg verstop plaatsen, en zorg ervoor dat de vogels apart gezet kunnen worden als het nodig is.

Voedsel

Een keer per week bepoeder ik het fruit met avian calcit (kalk)
Ik heb geprobeerd de vogels insecten (meelwormen en buffalo's) te voeren maar deze werden niet gegeten, ook universeel voer werd niet gegeten.

Kweekverslag(en)