Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Steenuil

Voor Foto's Zie onderaan. Ga naar Beneden.

Nederlandse Naam:

Steenuil

Latijnse naam:

Athene Noctua

Continent van herkomst:

Europa

Specifiek vindgebied :

West Europa

Grootte:

22 cm

Algemene Omschrijving:

Deze uilensoort heeft grote gele ogen

Geslachtsonderscheid:

Geen verschil te zien tussen man en pop.

Volière (Omgeving):

In west-europa een veel voorkomende broedvogel ,die vooral in tamelijk bosarme ,lage streken voorkomt;waar hij de winter kan overleven.

Voedsel:

Ze eten voornamelijk veldmuizen, kevers, insecten en wormen

Kweek:

De Steenuilen leggen ongeveer 5 tot 7 eieren soms tot 12

Foto's

NB. Wacht eerst voor alle foto's zijn geladen! Als u eerder op een andere foto klikt laad hij niet verder! U ziet dat doordat in de balk onderaan 'Gereed' staat. Dan kunt u op een andere foto klikken!

Terug