Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Mandarijneend

Voor Foto's Zie onderaan. Ga naar Beneden.

Nederlandse Naam:

Mandarijneend

Latijnse naam:

Aix galericulata

Familie naam:

Boomeenden

Soort:

Mandarijneend

Continent van herkomst:

Verre Oosten,Noordoost-china en Japan

Specifiek vindgebied :

Verre Oosten,Noordoost-china en Japan

Grootte:

43 cm

Temperatuur (°C):

Winterhard

Algemene Omschrijving:

Een van de gekleurste eenden soorten die er zijn. Voor goede beschrijving zie foto`s!!!!!. Erg veel gehouden in partuculieren eenden vijvers. Gemakkelijke eend winterhard. Kan zelf zijn jongen eendjes nog uit broeden. Komt ook nog in een witten en een albino vorm voor

Voedsel:

Siervogel korrel verkrijgbaar bij betere dierenspeciaal winkels. In het broedseizoen mag groevoer niet ontbreken bv eendenkroost. Jongen worden groot gebracht met speciaal opfok korrels. Steentjes of grit zorgen voor een goede eischaal.

Kweek:

Deze eend kan nog zelf zijn eieren uit broeden maar dit gebeurt meestal met een broedmachine. Het vrouwtje legt tot 15 eieren maar begint na haar 8 ste ei dons erbij te leggen. En na ongeveer 30 dagen komen de jongen uit. In de natuur springen de jongen dan hoog uit een boom vandaar boomeend. Groeit in een zeer snel tempo groot. Ringmaat j 9.

Auteur en Fotograaf:

Leo van der Meer

Vogelkweker:

Ad Disseldorp

Foto's

NB. Wacht eerst voor alle foto's zijn geladen! Als u eerder op een andere foto klikt laad hij niet verder! U ziet dat doordat in de balk onderaan 'Gereed' staat. Dan kunt u op een andere foto klikken!

Terug