Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Carolina eend

Voor Foto's Zie onderaan. Ga naar Beneden.

Nederlandse Naam:

Carolina eend

Latijnse naam:

Aix sponsa

Familie naam:

Boomeend

Continent van herkomst:

Oostelijk-noord Amerika

Specifiek vindgebied :

Cuba

Grootte:

43-51 cm

Temperatuur (°C):

Indien vochtvrij winterhard

Algemene Omschrijving:

Een specifieke eend voor in siervijvers. Erg sterke eend bij goede verzorging kunnen ze wel meer dan 20 jaar oud worden. Kleurrijk,vriendelijk en gezellige eend. Man:bonte bovenzijde,lang gerekt,afhangende kuif opvallende witte kinvlek,rode snavel en gele poten. Vrouw: grijze kop en kuifje een brede naar achteren toelopende oogstreep. Makkelijk na te kweken eend een van de meest favoriete siereenden die gehouden wordt.

Voedsel:

Een speciaal in de handel verkrijgbaar siereenden korrel. Dit voer is rijk aan verschillende soorten granen. Groenvoer, waaronder bv water kroost. Voor de jongen pullen is ook nu weer erg goed voer in de handel. Waar voldoende vitamine,minaralen en sporen elementen in verwerkt is.

Kweek:

Bij een goede verzorging is deze eend gemakkelijk na te kweken. In een goed broedjaar tot wel 2 nesten aan toe.. Hij kan tot wel 15 crème witte eieren leggen maar meestal blijft het bij een stuk of 9 eieren. Deze eieren komen na uit broeden ongeveer na 30 dagen uit. Vaak gebeurt dit met een broedmachine. De jongen groeien heel erg snel en zijn na 9 weken zelfstandig. Pas op!! met weg vliegen doe u eenden op tijd leewieken. En uiteraard op tijd ringen de pullen groeien erg snel.

Auteur en Fotograaf:

Leo van der Meer

Vogelkweker:

Ad Disseldorp

Foto's

NB. Wacht eerst voor alle foto's zijn geladen! Als u eerder op een andere foto klikt laad hij niet verder! U ziet dat doordat in de balk onderaan 'Gereed' staat. Dan kunt u op een andere foto klikken!

Terug