Vogelvereniging Vogelvreugd

Lezing door Thomas van der Es -Vogels kijken op de Canarische Eilanden

19-02-2019

Dinsdag 19-02-2019 20:00

WSV “De Gondeliers” Prins Hendrikstraat 26a 3373 AN  Hardinxveld-Giessendam

 

Vogels kijken op de Canarische Eilanden

'Galapagos van de oostelijke oceaan'  

Thomas van der Es zal vanavond een lezing geven over zijn vogeltrip naar deze archipel! In het dagelijkse leven boswachter in de Biesbosch, maar in zijn vrije fervent vogelaar en reisleider.

De Canarische Eilanden met bekende plekken als Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria zullen de meeste mensen beschouwen als fijne (winter) zonbestemming. Dat de eilandengroep ongekend schone unieke landschappen kent en een heel bijzondere vogelsamenstelling zal voor sommige vernieuwend zijn. De geïsoleerde ligging ten opzichte van het Europese en Afrikaanse continent heeft in de loop van de eeuwen geleid tot een evolutie van een geheel eigen flora en fauna met soorten ( en ondersoorten) die alleen daar voorkomen! Niet voor niks worden de eilanden ook wel de Galapagos van de oostelijke oceaan genoemd!

Hij zag tijdens een trip van twee weken ruim 110 verschillende vogels. Naast typische endemische soorten als de 'Teide' blauwe vink en de Tenerifepimpelmees zag hij ook nestelende visarenden! Op het woestijnachtige Fuerteventura ging hij op zoek naar renvogels en Westelijke Kraagtrappen. Tijdens de avond zal Thomas op enthousiaste wijze zijn ervaringen delen en tips geven over de herkenning van vogels op de eilanden.